lördag, januari 28, 2006

Basically she's fucking Lance Armstrong


Konklusion: The Wire 3 måste vara ganska fucking fantastic om den ska vinna pris som TV-Listans bästa dramaserie 2006. Six Feet Under säsong 5 slår alla förväntningar hittills.

Det är få serier som på allvar påverkar, som är så omtumlande och intensiva att det svarta trycket i bröstet är påtagligt efteråt när man sitter och skakar i tv-soffan. Vad i helvete är det som händer? TV-Listan har alltid tyckt att SFU säsong 2 var det bästa som någonsin visats på tv, men det kanske måste revideras senare i vår. Skådespeleriet och dialogen, relationerna och karaktärernas utveckling - allt med säsong 5 är 10/10 just nu.

Bäst i den här veckans avsnitt ”Time Flies” var Billys fortsatta mentala förfall. Den resan, som pågått sedan starten av säsongen, är enastående. Min favoritdetalj ur avsnittet är annars att Todd, som lämnats av sin fru för en man med testikelcancer (basically she’s fucking Lance Armstrong), hamnar i säng med Claire, och där ligger naken iklädd endast ett gult armband. Det är förkrossande ironiskt och otroligt roligt. Det är referenserna, detaljerna och alla lager av undermeningar som gör SFU till någonting helt unikt.

En annan sak som fastnade var Maggies ord till Nate: I know that if you think life's a vending machine where you put in virtue and you get out happiness, then you're probably going to be disappointed.

TV-Listan pratar mycket om musik och även om det inte är en slump så finns det oftast belägg. Så också nu. Det är bara att hoppas att alla förstår vilket geni det är som musiksatte den känslomässiga kulissen till födelsedagskalaset - livskris, panik och instängd inträngd is this it? Häng med nu:

Coldplay - Speed of Sound.
Josh Rouse – Winter In the Hamptons.
Arcade Fire – Lies.


Exakt helt perfekt och rätt på så många olika sätt.


Bonus: har ni inte spelat SFU-spelet (frågesport) på HBO’s hemsida så är det läge att göra det
här och nu.

Betyg på avsnittet och en tredjedels säsong: 10/10.

3 kommentarer:

Anonym sa...

men! det är ju rätt allmänt vedertaget att säsong 5 efter en superinledning snabbt förfaller under andra halvan. Dom flesta SFU-fans räknar "femman" som sämsta säsongen av alla och säsong 2 och 6 som dom bästa.

Anonym sa...

allmänt vedertaget för att alla redan sett säsong 5 & 6 möjligtvis.

jag har valt att inte "tjuvtitta" framåt eller ens se flera avsnitt i rad bara för att få njuta av den här serien så länge som möjligt.

Anonym sa...

Det är ju rätt allmänt vedertaget att Six feet under är en smula överskattat.