söndag, december 11, 2005

TV LISTAN 051211

Vansinnigt stressig vecka... så här kommer en kort sammanfattning med en dessutom något förkortad tv-lista.

Jag hatar att ha rätt hela tiden. Treshold är precis så gräsligt trist och omodern jag misstänkte att den skulle vara. Hoppa över den för guds skull! Över huvud taget är det väl bara Arkiv X och TAKEN som gjort någonting för Sci-Fi genren på senare år? Inte det som lyfter TV4 Plus. VM-Lottningen: gäääääääääsp.

Tresholds betyg: 4/10

Jag gillar vad som händer med CSI NY. Det var veckans mest sedda program på Kanal 5 och det är ingen slump att populariteten ökat. Som utlovat har de mörka inslagen i produktionen lättats upp en hel del. Förra säsongens försök att vara ett slags ”Seven” utan att kunna fånga den regndränkta panikartade skräckkänslan gjorde att allt bara kändes fel. Nu är det andra bullar – högt tempo, snärtiga repliker och fall man faktiskt blir nyfiken på... men fortfarande i kulisserna av en skitig storstad. Tv Listan applåderar.

Avsnittets betyg: 7/10

Oprah hos Letterman var ett viktigt tv-ögonblick som aldrig någonsin kunde leva upp till förväntningarna som byggts upp under alla år som ”fejden” pågått. Det lyfte aldrig riktigt… men var självklart ändå fint på något vis. Och lyssna nu på detta: Letterman är som Madonna - det går aldrig att räkna ut honom.
Det är lite trist att vecka efter vecka skriva upp House, Weeds och The Shield - men fler av oss borde vara där. De här serierna är bra på riktigt! Tell a friend!

TV LISTAN 051211

1. Lasermannen – ja, det blev som det skulle. Betyg: 9/10
2. Weeds
3. House
4. The Shield
5. Gray’s Anatomy
6. CSI NY
7. Daily Show

8. ER
9. WPT – reprisen är räddaren i söndagsnatten!
10. ?


Till sist: Arctic Monkeys på Kägelbanan & Strokes på Debaser var veckans solklara höjdpunkter! Gustav Gelin överhördes efter spelningen förutspå att Monkeys kommer att bli ”massive”... vågad gissning där Gustav.

Inga kommentarer: