torsdag, november 24, 2005

ROME

Okej - på sätt och vis är det coolt att Resumé ägnar en helsida åt en TV-serie som väldigt få människor i Sverige ens hört talas om (http://www.resume.se/pub/nyhet.asp?art_id=39608). Det säger definitivt någonting om hur konsumtionen av TV förändras. Orkar man inte vänta till 2006, då Canal Plus tydligen ska visa den, så ser man till att komma över den på något annat sätt. Snabbt och enkelt.

MEN - själva recensionen är helt enkelt fel. ROME är en stor serie, men den är dessvärre inte speciellt bra. HBO/BBC är utan tvekan värda all heder för att de vågade sjösätta ett mastodontprojekt som ROME, med en budget som hotade hela verksamheten... men trist nog har de inte riktigt fått till det.

Kort sagt känns ROME omodern och långsam på ett gammeldags sätt. Inte alls på det där perfekta Carnivale-viset, som man älskar. Dialogen och karaktärerna är ofta överdriva och stundtals jobbigt styltade. Visst finns det undantag, bihandlingar som lyser igenom, men ingenting som fäster. På den positiva sidan så är produktionen såklart outstanding. Våldsscenerna är delvis mycket bra och när de har sex så har de verkligen sex. HBO (och BBC för den delen) är ju knappast kända för att hålla igen på vare sig blod eller hud, så icke heller här.

Hur som helst, ROME förtjänar att avhandlas avsnitt för avsnitt, men det tar jag när Canal Plus kör igång... eller när andan faller på.

Inga kommentarer: