måndag, november 28, 2005

ER + The Shield

ER
Men nej! Just som jag gjort mig redo att hylla ER ytterliggare så blev allt fel. Jag kan bara inte komma över att de bytt ut Alex, Sams son. Det blir ALDRIG bra när de byter ut ett barn mot ett annat (nej, Huset Fullt och andra meningslösa serier med otäcka tvillingskådisar gills inte) och visserligen var det förra avsnittet ännu värre ur den aspekten, men nu när ”nya Alex” var med igen blev det för mycket. Det är bättre att bara skriva ut hela familjen ur serien direkt. Och apropå det: Luka har, vad George Constanza skulle kalla, No hand. Liiite märkligt för oss som kan karaktärens historia, men okej då. Och till sist Pratt. Pratt och hans pappa Danny Glover! Varför kunde Greg Pratt inte själv fått förstå att det var dags att följa upp kontakten med sin far? Måste det komma, samma dag dessutom, en dotter till en avliden patient och osentimentalt droppa att det är så här det går när man tappar kontakten med sin familj. HINT HINT. Nej, nej det måste det inte. Publiken är inte idioter, ok?

Avsnittets betyg: 6/10
Fan. Manusförfattarna som jobbade med Tredje Skiftet de sista två säsongerna gjorde ALLT rätt. Skrev nästintill bort de tråkiga brandmännen och fokuserade på de intressanta karaktärerna och framförallt handlingen. Från 6/10 till 8/10. På slutet var det en av mina absoluta favoritserier. ER borde lära av den läxan. Mer drama och mindre tjafs!


The Shield
Så var det då äntligen dags. The Shield säsong 4. The Shield med Glen Close.
Och det börjar verkligen lovande. Inte det bästa avsnittet jag sett, men en helt ok start. Vic Mackey är minst sagt tilltufsad, inte alls samma auktoritet han en gång var. The Strike Team är upplöst och det mesta på the Barn verkar hänga i luften… kanske i väntan på den nya kaptenen. (Aceveda ska till stadsfullmäktige). Enter Glen Close. Hon är/kommer att bli perfekt. I övrigt var det ett lite märkligt avsnitt eftersom att det refererar till händelser som åtminstone jag inte känner till, exempelvis vad gör Shane egentligen (han jobbar tydligen Vice sedan sex månader) och varför söker Vic nytt jobb? Dialogen som delvis förklarar det senare, mellan Aceveda och Mackey, är dock en av avsnittets höjdpunkter! Tillsammans med några skitungars in your face-tolkning av Fuck tha Police (NWA), inför Julien och Danielle (I don't know if they fags or what. Search a nigga down and grabbin his nuts. And on the other hand, without a gun they can't get none. But don't let it be a black and a white one. Cuz they slam ya down to the street top. Black police showin out for the white cop). Helt rätt.

Avsnittets betyg: 7/10
Nu vill jag bara ha mer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nice site!
[url=http://pbiyqlba.com/sunb/ecew.html]My homepage[/url] | [url=http://densgxsd.com/ixbo/xqvb.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Great work!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Thank you!
http://pbiyqlba.com/sunb/ecew.html | http://npiiqmgb.com/gvhy/yumb.html