onsdag, mars 22, 2006

Michael K Williams


Ok - ingen, TV-Listan säger INGEN, är galnare än R Kelly. Fråga Dave Chappelle. Alla har väl redan sett den klassiska f a n t a s t i s k a R Kelly-pastischen ”Piss On You”?

Så det här ska egentligen handla lite om Michael K Williams, mannen som spelar Omar i The Wire. I The Wire är det nämligen så att den elakaste mest hänsynslösa gangstern också kan visa känslor, ömhet och empati; och Omar är TV-Listans absoluta favoritkaraktär på tv just nu. Den rollkaraktärens utveckling definierar allt som är bra med TV-dramatik från USA just nu. Det underbara tålmodiga tempot som litar på tittaren. Det är tempot som så småningom visar att till och med den mest älskvärde rollfiguren har svarta sidor. Att ingen person är endast god eller ond.

Men tillbaka till R Kelly. TV-Listan satt i allsköns ro och gick igenom dvd-hyllan och återupptäckte där R Kellys obegripligt underbara tolvdelade otrohetsdram till mästerverk Trapped In The Closet. Alltså, först och främst – när man ser hela serien (som The R själv vill kalla an urban operett) så blir man smärtsamt införstådd med det faktum att det egentligen inte är så konstigt att R Kelly gillar att kissa på sina tjejer, som dessutom allt som oftast är under 16. Han är ju uppenbarligen helt jävla vansinnig. Och naturligtvis ett geni.

Hur som helst. En bit in i det hela, kanske i avsnitt fyra eller så, så får vi se polismannen (ni vet – han som legat med R Kellys rollfigurs fru… under tiden R Kelly själv legat med hennes bästa kompis… etc.) svänga tillbaka, och bakom ratten sitter ingen mindre än Michael K Williams och ser lika obevekligt hård ut som Omar. Senare visar det sig att James, som karaktären heter, också (såklart) blivit bedragen. Hans sydstatsdialektala fru ligger nämligen med en dvärg… med hjärtsvikt.

Ja, ni fattar själva.
Köp den genast här och nu!

Annars säljer
CDON ut TP3 Reloaded (CD + DVD) för bara 79 kronor, vilket är så billigt att man är dum om man inte köper. CDn innehåller bl.a. låten In The Kitchen, som i sig är värd pengarna. Den är het som chili. DVDn erbjuder kapitel 1 - 5 av Trapped In The Closet. Slå till.

Inga kommentarer: