söndag, februari 05, 2006

En trist tv-vecka är över.


TV-Listan lämnar den här trista tv-veckan bakom sig med följande kommentarer:

Six Feet Under - sedan "Nateyboy" lämnade sin kommentar efter avsnittet/inlägget föra veckan så har jag haft en obehaglig känsla i kroppen. Tanken på att säsong 5 skulle kunna sluta på något annat sätt än i ren triug har liksom inte ens funnits på kartan - men nu hade ett frö av tvivel såtts. Och mycket riktigt var veckans avsnitt en ordentlig besvikelse där egentligen ingenting hände. Mest irriterande var Ricos plötsliga sinnesförvirring som raserade alla chanser till försoning med Vanessa. Förhoppningen är såklart att "Nateyboy" (och enligt honom, SFU-fans i allmänhet som redan sett klart hela säsong 5) har fel - och att "Eat a Peach" helt enkelt var ett olycksfall i arbetet. Vi får se helt enkelt.

Betyg: 7/10

The Wire började inte riktigt så starkt som jag hade önskat/hoppats. Frågan är om det ens är möjligt att komma i närheten av säsong 2, kan det verkligen förväntas? Skit samma – huvudsaken är att det är igång och att TV-Listan redan bestämt sig för att älska det.

Betyg: 7/10

Veronica Mars har redan tappat för mycket. Allt det som kändes nytt och coolt i början... har nu blivit tramsigt och påklistrat. Serien får givetvis en chans till revansch, men fortsätter det såhär är TV-Listan inte så imponerad.

Betyg: 6/10

The Shield-avsnittet "Back In The Hole" var helt ok. Den stenhåda scenen där Rowland (Glenn Close) förhör/pressar/hotar/förnedrar Antwon Mitchell är något av en klassiker. Trots det känns det som att hela upplösningen (om detta nu var upplösningen) på fighten mellan Antwon och Mackey slarvades bort lite grann. Förhoppningsvis/förmodligen är det inte över än.

Betyg: 8/10

Prison Break rullar på och blir som sagt bättre och bättre… samtidigt som Commander In Chief blir sämre och sämre. Unscripted är grym på sitt sätt och förtjänar mer uppmärksamhet. Precis som K-Street så har den liksom tappats bort i SVT’s enorma programutbud - och garanterat glömts bort av deras obefintliga pr-avdelning. Hade hellre sett den på Canal + eller till och med TV4.

TV-Listan avskyr CSI Miami… och mest av allt David Caruso. Det enda (ja, det ENDA) som gör serien värd att se är Emily Procter, som tidigare, bland mycket annat, spelade Ainsley Hayes i Vita Huset. En otroligt bra roll som skakade om säsong 2 och skapade ny dynamik i gruppen runt presidenten. Apropå det så känns säsong 6 faktiskt ganska lovande hittills. TV-Listan dubblerar och ser igenom hela dvd-boxen samtidigt som säsong 6 går på SVT. I det tempot som boxen slukas så kommer dvd'n att dra det längsta (eller snabbaste kanske i det här sammanhanget) strået.

Inga kommentarer: